{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "Homepage" }
{ "type": "gtmStart" }

ÜYELİĞİNLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİN İLK ALIŞVERİŞİNE ÖZEL %10 İNDİRİM: ''HOSGELDIN10''

PRODUCT

Maje'de, bir ürün daha sürdürülebilir bir dönüşüm sürecinden geçtiğinde veya ana kumaş bileşiminin en az %50'si daha sorumlu bir kaynaktan geldiğinde, bir ürünü sosyal ve/veya çevresel garantiler ile Dream Tomorrow taahhüdümüzle uyumlu olarak kabul ederiz.



EKO TASARIM NEDİR?

Eko Tasarım tam olarak ne anlama geliyor? Tüm yaşam döngüleri boyunca olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla, ürünlerimizin tasarım ve geliştirme süreciyle ilgili çevresel hususları dikkate almakla ilgili. Bunu nasıl uygulamaya koyabiliriz? Organik, geri dönüştürülmüş veya ileri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak, malzeme israfını sınırlamak için ürün konumlandırmasını iyileştirerek, ürünlerimizin üretim koşullarını doğrulayarak, dayanıklılığı, paketlemeyi ve daha fazlasını değerlendirerek.


Daha Sürdürülebilir Ürün Teklifimiz


Faaliyetlerimizle ilgili çevresel etkimizin büyük bir kısmından ürünlerimizin imalatındaki çeşitli aşamalar (hammaddeler, ipliğe ve kumaşa dönüşüm, boyama) sorumludur. Bu nedenle, daha sürdürülebilir kalkınma çabalarımızda mantıklı bir önceliktir. Sera gazı emisyonlarının, su tüketiminin, kimyasal kullanımın ve kirletici emisyonların azaltılması, daha düşük çevresel etkiye sahip malzemelerin ve/veya dönüşüm süreçlerinin kullanımını artırmak için çevresel kriterler belirleyerek ele aldığımız bir konudur.

Bu kriterler, çevresel faydaları gerçeklere ve kamuya açık kanıtlara dayanan bağımsız etiketler, malzemeler veya üretim teknikleri seçimine dayanmaktadır. Hedefimiz, 2027 yılına kadar ürünlerin en az %75'inin çevresel kriterlerimizi karşılamasıdır.


Farkına vardığımız en düşük çevresel etkiye sahip malzemeler şunlardır:

GOTS veya OCS sertifikalı pamuk;

GRS veya RCS sertifikasına sahip geri dönüştürülmüş malzemeler (polyester, naylon, yün, viskon, pamuk vb.);

Ekosistemlerin ve hayvan refahının korunduğunu onaylayan aşağıdaki sertifikalara sahip koyun veya alpaka ve tiftikten elde edilen yün: Koyun yünü için Sorumlu Yün Standardı (RWS), tiftik için Sorumlu Tiftik Standardı (RMS) ve alpaka yünü için Sorumlu Alpaka Standardı (RAS);

Sürdürülebilir şekilde yönetilen ormanlardan odun tedariğini garanti eden FSC sertifikalı viskon veya ek olarak daha çevre dostu bir üretim sürecini (su, enerji ve kimyasal tüketimini büyük ölçüde azaltan) garanti eden LENZING ECOVERO® viskon;

European Flax veya Master of Linen sertifikasına sahip Avrupa keteni.

en birinin daha sürdürülebilir sayılabilmesi için ana malzemesinin en az %50'sinin bu kriterlerden birini karşılaması gerekir.


Farkına vardığımız en düşük çevresel etkiye sahip dönüşüm süreçleri şunlardır:

Denim için, Jeanologia'nın Çevresel Etki Ölçümü (EIM) aracında en yüksek puanı alan, daha az su, enerji ve kimyasal kullanan yıkama teknikleri;

Silver veya Gold seviye Leather Working Group (LWG) sertifikasına sahip tabakhanelerden elde edilen deri. Bu tabakhaneler, su tüketimi, enerji tüketimi ve kimyasalların kullanımı açısından endüstrinin en iyi uygulamalarını karşılamaktadır.

Bunların hepsi, her sezon iyileştirmeye çalıştığımız alanlardır.




2023 Yaz Koleksiyon Süreci

Bu sezon denim ürünlerimizin %100'ü Ecowash sertifikalıdır. Ecowash'un anlamı nedir? Yıkama, kotun dönüşümünde önemli bir adımdır. Son iki yılda Maje, ortak fabrikalarıyla birlikte su ve enerji tüketiminin yanı sıra çevre ve çalışanlar için toksik olan maddelerin tahliyesini azaltan bir yıkama tekniği geliştirdi.

Bugün, hazır giyimde en çok kullanılan beş malzemeye odaklanıyoruz: viskon, polyester, pamuk, yün ve deri. İlişkili oldukları sosyal veya çevresel sorunlara göre, bu beş malzemenin her birinin kendi sertifikalı alternatifi vardır. Geleneksel malzemelere bu alternatifler, ek sosyal ve/veya çevresel garantiler sunar.

2023 Yaz koleksiyonu için, tahminlerimize göre hazır giyim ve aksesuar koleksiyonumuzdaki ürünlerin %48'i CSR* spesifikasyonlarımızı karşılıyor. Geçen sezon yüzde 37'ydik. Hedefimiz 2023 Kışı için %55'e ulaşmak ve 2025'te %60'ın üzerine çıkmak.


*Dönüşüm sürecinin olumsuz etkisinin daha düşük olduğu veya ana malzemesinin en az %50'sinin çevre ve insan üzerinde daha az etkisi olan bir alternatiften oluştuğu bir ürün.





PEKİ YA İZLENEBİLİRLİK?

2022 Yaz sezonunda, Fransız yeşil teknoloji girişimi Fairly Made ile iş birliği içinde bir ürün izlenebilirlik girişimi başlattık. Ürünlerimizin menşei ve üretim süreci ile ilgili bilgiler, seçili ürünler için online mağazamızda ve mağazalarımızda yer almaktadır.

Bu, sana ürünlerimizin çevresel etkileri hakkında daha fazla fikir verir ve dünya genelinde kaynak kullanımımızı analiz etmek ve geliştirmek için değerli bir araçtır.

2022 Kışında 109 ürün izlendi ve izlenebilirlik için ortalama 4/5 puan aldı (teorik olarak 5 fabrikadan ortalama 4 fabrika belirlendi). 2023 Yazında 213 ürün izlendi ve ortalama en az 4/5 oranında izlenebilirlik elde etmeyi hedefliyoruz. 2023 Kışı için 310 ürünün izini süreceğiz.



PEKİ YA FABRİKALARIMIZ?

Buradaki zorluk, tüm ortaklarımız tarafından değişimi hızlandırmaktır. Her sezon malzeme tedariğimizi iyileştirmek için onlarla birlikte çalışıyoruz. Sektör ortaklarımızın her birinin deneyimine dayanarak, dokumacılarımızın yanı sıra atölyelerde de iyi uygulamalar geliştirmeye çalışıyoruz. Amaç, zincirdeki tüm katılımcıları sürdürülebilir yaklaşımımızda birleştirmektedir.


Mevsimler geçip biz daha talepkar hale geldikçe tedarikçilerimiz yeni sosyal ve/veya çevresel sertifikalar alıyor. 2022 Kışı için, tedarikçilerimizin (üretim ve dokuma) %60'ı sosyal ve/veya çevresel kriterler açısından sertifikalandırılmış* veya denetlenmiştir.


* Yer alan teşvik ve sertifikalar: ISO 14011, BSCI, SMETA, bluesign, vb.

ISO 14001: Bu standart, bir tedarikçinin çevre yönetim sisteminin karşılaması gereken bir dizi gerekliliği tanımlar.

BSCI: Bu teşvik, tedarik zincirlerinde çalışma koşullarını iyileştirmek için bir davranış kuralları ve ortak bir eylem planı uygulayan tedarikçilere yöneliktir.

SMETA: Bu denetim prosedürü, tedarikçilerin iyi sosyal uygulamalarını değerlendirir.

bluesign: Bu etiket, bir tedarikçinin karşılaması gereken bir dizi sosyal ve çevresel gereksinimi tanımlar.

Sürekli iyileştirme sürecimizin bir parçası olarak, değerlerimizi paylaşan güvenilir ortaklarla mümkün olduğunca uzun vadede çalışmayı tercih etmeyi seçiyoruz.


PLANET

Keşfet

PEOPLE

Keşfet